Karelia Data - Miia Lähteenmäki

Yrittäjä, opiskelija, visualisti, nörtti, blogin kirjoittaja

Tuleva tietokonenörtti, graafinen suunnittelija ja valokuvaaja.

valokuvataide

Kuka täällä operoi?

Valokuvausharrastuksen myötä ajauduin kulttuurialalle opiskelemaan valokuvausta ja graafista suunnittelua. Valokuvannut olin jo noin 5 vuoden ajan harrastelijana ennen kouluun pääsyä. Opiskelen tällä hetkellä myös tietojenkäsittelyä ammattikorkeakoulussa ja opintoni ovatkin jo loppusuoralla. Valmistun keväällä 2021.

Näiden opintojen myötä kiinnostuin ohjelmoinnista, digitaalisista palveluista, web designista, sosiaalisesta mediasta ja markkinoinnista. Olen erityisen kiinnostunut käyttöliittymien suunnittelusta, saavutettavuudesta, web designista, digimarkkinoinnista ja kyberturvallisuudesta. Näihin olenkin painottanut opinnoissani.

Verkkosivujen teossa en ole itseoppinut. Olen aiemmin käynyt WordPress- ja optimointikoulutuksen. Opiskelemme myös webohjelmointia tietojenkäsittelyn opinnoissa. Ohjelmointitaidoista on hyötyä verkkosivujen tekemisessä, vaikka puhdasta koodaamista siihen ei välttämättä tarvitakaan, mutta termistö ja niiden käyttötarkoitus on tuttua. HTML ja CSS on tullut jo hyvinkin tutuksi. Myös Javascriptiä,  PHP:ta, Javaa ja mySQL:ää olen opiskellut.

Ei nimee osteta eikä sukuu myydä.

Tämä nimi kyllä ostettiin, mutta yrityksen taustalla on sukulaisuus. Karelia Data on mieheni yrityksen, Karelia Charter Oy:n, aputoiminimi. Nimi ja värit kertovat paikallisuudesta ja juuristamme Pohjois-Karjalassa. Yrityksillä on yhtenäinen visuaalinen ilme ja nimet. Logossa oleva KC kertoo emoyhtiöstä, Karelia Charter Oy:stä, jonka ympärille tämä on rakentunut.