blogiin_kareliadata

Nettisivujen siirtäminen palvelimelle

Nettisivujen siirtäminen palvelimelle

Tässä postauksessa kerron tosi helpon ja nopean tavan siirtää WordPress-sivusto toiselle palvelimelle lisäosan avulla.  Saman lisäosan avulla voit myös ottaa varmuuskopioita. kyseessä on All-in-one-migration, joka siirtää kerralla kaiken; tyylit, tietokannan, jne. Varmuuskopioidessa lisäosa asennetaan vain siihen wordpressiin, joka halutaan kopioida. Sivustoja siirrettäessä lisäosa asennetaan molempiin eli siihen mistä siirretään ja siihen mihin siirretään.

Lue myös postaus miten verkkosivut siirretään FTP-yhteyden avulla. Tästä pääset postaukseen.

Lisäosan asentaminen

Kirjaudu siihen WordPressiin, josta haluat sivut siirtää ja lataa uusi lisäosa kohdasta: lisäosat –> lisää uusi.

lisaa-uusi-lisaosa

 

Etsi lisäosa nimeltä: All-in-one -wp-migration ja paina ”Asenna nyt”.

etsi-lisaosa

 

Ota lisäosa käyttöön painamalla ”Ota käyttöön”.

aktivoi-lisaosa

 

Sivuston vienti eli “exporttaus”

Lisäosan asennus on valmis ja voidaan aloittaa tiedoston siirtäminen. Valitse vasemmalta sivupalkista All-in-one-wp-migration ja ”Vienti”. Eli nyt viedään tiedostot sinun koneelle. Tällä samalla “vienti-toiminnolla” voit myös ottaa varmuuskopion sivustosta itsellesi.

all-in-one-vienti

 

Sen jälkeen valitaan, että viedään ”tiedosto”.

vie-tiedosto

 

Paina “download localhost”. Tässä kohtaa näet tiedoston koon. Tällä lisäosalla voit siirtää max. 512 MB kokoisen tiedoston.

download

 

Nyt tiedosto löytyy koneeltasi. Itselläni ladatut tiedostot menevät “downloads”-kansioon. Voit halutessasi nimetä tiedoston uudelleen. Tämä on järkevää ainakin silloin, jos se on varmuuskopio ja sinulla on useamman sivuston varmuuskopioita. Näin muistat mikä on minkäkin sivuston.

downloads-tiedosto-vienti

 

Sivuston tuonti eli “importtaus”

Seuraavaksi katsotaan sivuston importtaaminen eli tuonti. Uudelle palvelimelle pitää olla asennettuna WordPress ja WordPressiin kyseinen lisäosa. Nyt kirjaudu siis siihen WordPressiin, johon haluat sivuston tuoda ja lataa sinne sama lisäosa: All-in-one-wp-migration aiemman ohjeen mukaisesti. Valitse lisäosan kohdasta “tuonti”.

all-in-one-tuonti

 

Sen jälkeen valitse jälleen “tiedosto”. Nyt siis tuodaan tiedosto sinun koneelta WordPressiin.

tuo-tiedosto

 

Valitse äsken koneellesi ladattu WordPress-tiedosto. Avaa tiedosto ja siirto käynnistyy.

overwrite

 

Tämä toiminto ylikirjoittaa kaiken, mutta sinullahan on pohjana ns. tyhjä WordPress, johon sivustoa tuot, joten valitse “Etene”.

overwrite

Kestolinkkien tarkistaminen

Tässä kohtaa ÄLÄ VIELÄ PAINA Finish. Ensin täytyy valita kestolinkkien rakenne. Se valitaan samaksi kuin siirrettävällä sivustolla on. Paina siis ENSIN “save permalinks structure”.

ensin-permalink

 

Tämä aukeaa uuteen ikkunaan. Valitse sama rakenne kuin siirrettävässä sivustossa on ja tallenna.Tarkasta myös tässä ikkunassa, että sivusto on siirtynyt, toimii ja näyttää siltä kuin pitääkin.

permalinks

 

Nyt voit palata edelliselle sivulle ja valita “Finish”.

finish

 

Nyt sivusto on siirretty. Lisäosan voit poistaa. Varmuuskopion palauttaminen tapahtuu tällä samalla “tuonti”-toiminnolla.

 

Terkuin Miia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin